donderdag 31 januari 2008

de helft is in zicht

Hallo allemaal



De helft zit er al weer bijna op. De tijd vliegt echt voorbij hiero. Het ene moment heb je nog nooit op de linkerstoel gezeten en op het andere moment heb je 190 landingen en 65 uur gemaakt. Het is wel een beetje druk. Afgelopen weekend hebben we onze laatste solo vlucht gehad. Laura en ik hadden op hetzelfde tijdstip een 4 uurs solo. We hadden een route gepland naar lake havasu en hadden het vliegtuig de rest van de dag voor onszelf. Heerlijk genoten van de laatste vlucht. Het was ongeveer anderhalf uur vliegen naar lake havasu. Eenmaal aangekomen hebben we een pauze van een uur genomen en daarna zijn we via een andere weg weer teruggegaan naar huis.

Maar goed, even een nieuwtje!

Gisteren zijn we door de Training manager benaderd om ons IFR traject in Nederland af te ronden. Er gaan 6 mensen over 2 week naar Nederland. De 6 mensen zullen het VFR traject afronden in Amerika en dan vertrekken naar Nederland. Aangezien Laura en ik de eersten zijn die eigenlijk vandaag over zouden stappen op de Piper Arrow waren wij als eerste benaderd. Laura en ik hebben de voordelen en nadelen vergeleken en hebben besloten om naar Nederland terug te gaan. In onze ogen levert het vliegen in Nederland meer voordelen op dan in Amerika. We hebben het meeste al gezien hier in de buurt en Amerika zal echt niet weglopen. Als we nog een keer ver weg willen dan moeten we wachten op een lang weekend en dat kan nog wel effe duren. Of het gebeurt helemaal niet. We hebben een hele leuke tijd gehad hier maar soms moet je keuzes maken en dat heeft altijd voor- en nadelen. We hebben nu nog ongeveer 8 vluchten te gaan en dan zijn we klaar met het VFR traject. 18 februari moeten we in Eelde beginnen aan de grondschool en dan na ongeveer 2 week gaan we vliegen op de Beechcraft Bonanza(ook weer een voordeel)

We hebben nog steeds een paar dingen op ons lijstje staan die we nog willen doen zoals een keer naar de drive-in bios gaan, schieten, ranches bezoeken en misschien nog cowboy spelen op een paard. Genoeg te doen nog in die paar weekjes dus. Maar goed. Over een paar weekjes zijn we weer terug in Nederland met een hele ervaring rijker en dat kan niemand ons afpakken.

Voor dat we terugkomen zal ik nog wel even verslag doen van de laatse avonturen in Arizona.

Toch wel gek eigenlijk, je houdt rekening met een terugkeer in april en dan van de een op andere dag ga je terug naar Nederland. In februari al.

Tot gauw

Johnny

Geen opmerkingen: