maandag 14 januari 2008

week 5 en 6 en 7 en 8

Hallo allemaal

Het is weer een tijdje geleden maar ik heb nu eindelijk wat rustige dagen om wat te schrijven. We hebben het de afgelopen weken druk gehad met school en uitstapjes. Laura en ik lopen op de meeste mensen voor qua vliegen. Alleen Bas en Tom C lopen voor op ons. Op zich is het geen race en wat mij betreft mocht het ook wel iets minder want het is vandaag de eerste dag dat we niet ingeroosterd zijn. Tot nu toe zijn we iedere dag ingeroosterd, zelfs op zaterdag. Afgelopen zaterdag had ik twee vluchten te doen. Op zich was het heel leuk want ik had het vliegtuig de hele dag voor mijzelf. De eerste vlucht ging naar Casa Grande via een omweg. Daar aangekomen heb ik een lekkere lange pauze gehouden en gewacht tot Laura aankwam. Zij had namelijk ook twee vluchten. Na de pauze zijn we allebei weer tegelijk vertrokken om via een omweg weer terug te gaan naar Falcon. Als je op zaterdag ook vliegt en twee vluchten hebt, dan gaat het snel. Zit nu al op dik 40 vlieguren en dik 140 landingen. Afgelopen week heb ik het examen dat bij de 24e vlucht hoort gehaald en als het zo door gaat heb ik de 32 check deze week al.

Naast het vliegen hebben we natuurlijk ook nog veel meer dingen gedaan. Met de kerst zijn we naar Las Vegas gegaan. In plaats van een kerstvakentie hadden we twee lange weekenden gekregen. We hadden bedacht om het eerste weekend maar eens de stad op te zoeken die in bijna elke film wel eens voorkomt. De heenreis was al indrukwekkend. 6,5 uur lange trip via een paar parken en de hooverdam. Maar niet lang nadat we phoenix valley uit waren kregen we een klapband. Eerst voelde ik niets aan de auto maar al gauw kreeg ik door dat het niet de weg was maar de achterband. Na een snelle reparatie waren we weer onderweg naar Las Vegas. We zijn nog even gestopt bij de hooverdam want dat is echt het kijken waard. Wat een bouwwerk! Het is echt megagroot en indrukwekkend. Je moet er ook overheen om in Nevada te komen. Vanaf de hooverdam naar Las Vegas was het donker, pikdonker. Toen we ongeveer 10 mijl voor Las Vegas door de bergen reden en over de top van de berg kwamen zagen we Las Vegas liggen. Allemaal lichtjes in de vallei, echt niet te geloven. Na 6 uur was het ook wel tijd trouwens.

Ons hotel stond middin in het centrum van oud Las Vegas. Het deel met de straat met al die lichtjes die ook altijd in de film te zien is. Zaterdagavond en zondag hebben we de strip afgelopen en in alle hotels een kijkje genomen. Het is echt niet te geloven hoeveel geld daar word uitgegeven om het hotel aan te kleden. Je wordt er in een soort droomwereld gehouden. In het venetie hotel bijvoorbeeld hebben ze complete straten met winkeltjes, kanaaltjes met boten en zelfs zonlicht. Alle hotels hebben weer een ander thema. Je moet er een keer geweest zijn om het te zien, Niet te geloven. Eerst dachten we, hoe betalen ze dat in godsnaam maar al gauw werd dat duidelijk. In elk hotel zitten de casino's afgeladen met mensen die geld hebben en het niet erg vinden om het te verliezen ofzo. Alles kan worden geregeld zolang je maar geld hebt. En dat hebben sommigen genoeg. Het lijkt zelfs of ze het niet erg vinden om het te verliezen zolang ze maar vermaak hebben. Wat een geld wordt daar vergokt zeg! kon het zelf ook niet laten om een paar keer een dollar in de automaat te gooien en met geluk heb ik ook nog wat gewonnen. Konden we de eerste avonden lekker van drinken. En het is duur! in ons hotel koste een biertje 4 dollar per stuk maar op de strip koste hoe verder je kwam hoe meer. We hebben zelfs nog een biertje gehad voor 7 dollar. Zo kan ik ook wel een leuk hotel bouwen.

Naast alle impressies uit de stad vonden Laura en ik het ook wel even leuk om de auto te pakken en de stad effe uit te rijden. We hadden van onze instructeur allemaal kaarten gekregen van de omgeving. Hij heeft ons een aantal mooie routes aangewezen en een van die routes hebben we ook gereden. De bergen in tussen de bomen en in de sneeuw. Dan denk je: maar goed datr we thuis niet in de woestijn wonen want dat is ook niet alles. Maar goed, voor ons was het toch nog een beetje een witte kerst. Toen we terugkwamen in Las Vegas hebben we kerstavond nog doorgebracht met z'n allen op de strip(zelfs nog in een limo gereden) en op dinsdag zijn we weer teruggereden richting huis.

De week na kerst hebben we nog drie keer gevlogen en toen was het weer een lang weekend vrij voor oud en nieuw. We hebben toen de eerste dag rustig aangedaan en de tweede dag hebben Laura en ik de auto gepakt en zijn we richting de grand canyon gereden. We hadden van onze instructeur weer wat meegekregen. Dit keer had hij de auto vol liggen met warme kleding. We hadden de rit opgesplitst in twee delen. De eerste dag zijn we via Sedona gereden naar Flagstaff. Sedona is bekend om de rooie rotsen, ook vaak te zien in films. Echt prachtig om te zien. Eenmaal in Flagstaff gekomen hebben we een hoteletje genomen en gingen we op zoek naar een restaurant. Toen we de hoek omdraaiden bij een straat met etententjes zagen we de bus van een aantal klasgenoten. We hebben toen met z'n zessen wat gegeten en daarna nog wat gedronken. De volgende ochtend gingen we naar de grand canyon. Het was echt supermooi om te zien. Op oudjaarsdag zijn we weer teruggereden om oud en nieuw te vieren op het appartementen complex voor de jongeren onder ons.

De laatste twee weken waren rustige weken qua avonturen. We hebben het vrij druk gehad met school. Wel hebben we nog een leuk winkeltje gevonden die Nederlandse, jawel, Nederlandse spullen verkoopt. Nu hebben we: slasaus, fritesaus, drop, kruiden, pepermunt, soep, koekjes, brinta, pindakaas, satesaus, maggi, hagelslag, kaas, nasikruiden en nog veel meer. Heerlijk! Het eten is hier namelijk nog steeds wennen en met wat Nederlandse kruiden en sausjes is het in ieder geval al wat lekkerder.

Ik ga weer effe wat leren en dan horen jullie gauw weer van mij.

Groeten

Geen opmerkingen: