dinsdag 4 december 2007

Week 3

Hallo allemaal

Hier weer een berichtje over alweer de derde week

Deze week stond helemaal in het teken van vliegen. We hebben alle dagen gevlogen en het gaat steeds beter. In het begin konden we ons niet voorstellen dat we na 11 beurtjes vliegen al alleen met het vliegtuig op pad mogen maar we krijgen steeds meer het gevoel dat dat wel goed komt. We hebben op woensdag na, iedere dag om 04:00 op moeten staan. En dat is erg vroeg kan ik jullie vertellen. We moesten namelijk om 07:00 vliegen en dat betekend dat je de instructeur om 06:00 moeten briefen over het weer, over de vlucht, over de gewichtsverdeling en over de brandstof planning. Eerst gaat een van ons 01:20 uur vliegen, dan brandstof tanken en dan gaat de ander vliegen. Na het vliegen een debriefing en dan naar huis. Dat klinkt wel kort maar onze langste debriefing duurde bijna 03:00 uur. Onze instructeur houdt namelijk wel van praten. Meestal als we om 07:00 vliegen dan zijn we rond 12:30 klaar(mits de instructeur iemand anders na ons heeft). Als het een beetje meezit dan ga ik vrijdag mijn eerste solovlucht maken.

Nu de kerst eraan komt begint heel amerika hun huizen te versieren met lichtjes en van alles en nog wat. En ja, dan kun je natuurlijk niet achterblijven. Dus is ons huis ook een beetje versierd. Op de foto is te zien hoe dat is gebeurd.

Het is voor ons, Laura en mij, een rustige week geweest. Omdat we iedere keer om 4 uur er uit moesten en rond 13:00 uur weer thuis waren hebben we iedere keer een middagdutje gedaan. En als je om 21:00 weer in bed wil liggen, een beetje wilt leren en nog moet koken, wassen en strijken dan is de dag zo om.

Maar toen was het weekend!!! tijd om wat anders te doen. Eerst was de planning om met Laura naar de autodealer te gaan en toch de suburban te kopen en daarna nog even een paar winkels te bezoeken met Sophie. Maar toen ik bij Laura was kwam Tim uit 6-4 de autosleutels ophalen bij de huisgenoten van Laura. Hij zei dat hij een roadtrip ging maken en dat hij alleen ging omdat anderen aan het leren waren of op een andere manier bezet waren. Ik heb toen besloten dat ik het leuker zou hebben met Tim de apache trail te rijden dan met twee vrouwen de hele dag in een groot winkelcentrum te hangen. Dus keek ik Laura aan en aangezien ze altijd mijn gedachten kan lezen wist ze al dat ik wel met Tim mee wilde en zo gezegd zo gedaan. Met Tim in de auto gestapt, getankt en naar de apache trail gereden. Onderweg echt een superomgeving door de dallen van de bergen en toen begon het te regenen. Op zich een bijzondere gebeurtenis hier in Arizona. Het ziet er wel leuk uit omdat alle droge rivieren ineens begonnen te stromen. We zijn onderweg dan ook een par keer gestopt om te kijken. Ongeveer een uurtje de apache op kwamen we bij een restaurantje onder in het dal. En wat we daar meemaakten was heel bijzonder. We konden namelijk niet verder rijden omdat de rivier over de weg heen liep. Op de foto's hiernaast is het te zien.

We zijn na de hoosbui maar weer teruggereden en hebben een andere route gepakt die ons richting het dorp Fountain Hills bracht. In dit dorp hebben ze een hele hoge fontein gebouwd die een paar honderd voet hoog spuit. Helaas deed hij het maar een paar seconden omdat de wind al het water uit de vijver blies. Op de foto is de fontein te zien in de beginfase waar hij nog niet heel hoog is. Na de fontein hebben we nog wat gegeten in Foutain Hills en zijn toen richting huis gegaan. En toen was het alweer zaterdagavond. Zondag hebben we geleerd en bij het zwembad gelegen en weer vroeg op gegaan omdat we er weer om 04:00 uur uit moesten.

En ja, We hebben vandaag eindelijk een auto gekocht. Een heerlijk grote oversized amerikaan. We hebben de Chevrolet Suburban toch gekocht. Kost wel wat maar dan heb je ook wat. Nu zijn we eindelijk mobiel en onafhankelijk van anderen. Hij is zo groot dat als we een roadtrip gaan maken dan kan er een matras achterin liggen. Super. Nu kunnen we er lekker op los touren in Arizona. Aankomend weekend zullen we wel een tripje gaan maken denk ik.

Ik ga weer even leren en zal binnenkort weer een verhaaltje schrijven.

Groeten

Geen opmerkingen: